O tehnică japoneză secretă care promite vindecarea de orice boală în doar 5 minute prin utilizarea degetelor tale.

Mihai Gheorghe

În tradiția japoneză, medicina alternativă a fost folosită de secole. Conform teoriei Jin Shin Iyutsu, fiecare deget al mâinii noastre este conectat la cel puțin două organe din corpul nostru. Aceste tratamente pot aduce beneficii în doar 5 minute.

Metoda implică ținerea fiecărui deget timp de câteva minute pentru a ajuta la respirație și pentru a oferi o senzație de relaxare. De asemenea, se poate masajul degetelor timp de cel mult 3 minute, ceea ce poate ajuta la controlul emoțiilor.

Iată cum poți îți poți vindeca organele și întregul corp folosind această metodă:

Degetul mare este conectat la splină și stomac.

Emoții: depresie și anxietate. Fizic: dureri de cap, probleme de piele, stări de nervozitate.

Degetul arătător este conectat la rinichi și vezica urinară.

Emoții: nemulțumire, frică, confuzie. Fizic: probleme de digestie, dureri musculare, dureri de dinți, dureri de spate.

Degetul inelar

Masajul degetului inelar îmbunătățește dispoziția și are un efect calmant și relaxant.

Degetul mijlociu este conectat la plămâni și intestinul gros.

Emoții: pesimism, frică și tristețe. Fizic: probleme de piele, digestie, astm.

Degetul mic este conectat la inimă și intestinul subțire.

Emoții: anxietate și lipsa încrederii în sine. Fizic: probleme osoase, probleme cu inima și durere în gât.

Această tehnică de vindecare se bazează pe credința că degetele pot ajuta la menținerea corpului în echilibru.

DURERILE DE GAT
Atentie! O angina poate fi foarte grava si poate declansa alte boli: meningita, reumatism, boli de rinichi. Adresati-va de urgenta medicului dvs. de familie. Dar pana atunci, usurati-va raul prin presopunctura.

Punctul se afla pe degetul mare, partea care da catre degetul aratator. Trageti o linie imaginara pe la baza unghiei si alta pe inaltimea ei. Punctul de acupresura se afla la intersectia celor doua drepte.

Daca va doare gatul pe o singura parte, masati degetul aflat pe aceeasi parte cu locul dureros. Daca va doare tot gatul, masati energic ambele parti ale unghiei, in acelasi timp.

O masinarie atat de complexa precum este inima poate sa dea, din cand in cand, si rateuri, ceea ce stiintific se numeste tahicardie sau bradicardie. Mai sunt si extrasistolele, atunci cand inima bate in afara ritmului ei regulat.

Fireste, interpretarea acestor anomalii se afla in competenta medicului cardiolog, dar in mare, ele se manifesta la fel, la toti pacientii: batai de inima puternice, neregulate, intrerupte de scurte pauze, care declanseaza panica, mai ales cand palpitatiile dureaza ore, devenind o veritabila infirmitate.

Si in cazul acesta, presopunctura este de mare folos, fiindca exista un punct anume care actioneaza rapid.

Cum procedam?
Punctul e unic si se afla sub palma , pe pliul acesteia, spre partea degetului mic. Coborati de la radacina degetului mic catre indoitura palmei si cautati un punct dureros, imediat sub ea, acolo unde se afla o mica protuberanta.

Masajul este de mare efect. In circa 2-3 minute, practicat cu varful degetului mare, prin apasare cat mai puternica, intrerupe absolut sigur palpitatiile si tahicardia.

DIAREEA
Pe langa faptul ca este dezagreabila, diareea poate sa semnifice o afectiune foarte grava, mai ales prin consecintele ei: pierderea unei mari cantitati de lichid si elemente minerale, care pune organismul in pericol. Nici cu cauzele nu e de glumit.

Daca uneori e vorba doar de o proasta digestie sau de o infectie pasagera, alteori de vina poate fi un agent foarte virulent, ca de pilda virusul dizenteriei sau al holerei, care are o revenire spectaculoasa in ultimul timp. In ce-i priveste pe chinezi, ei izbutesc sa vindece aceasta maladie periculoasa, prin simpla practicare a presopuncturii, executata pe un singur punct, de mai multe ori pe zi. E ceea ce va recomandam si dvs.

Cum procedam?
Punctul respectiv se afla la o palma sub genunchi, usor catre exterior, la jumatatea distantei dintre fluierul piciorului (tibie) si peroneu. Se apasa de mai multe ori pe zi sau se maseaza cu mici miscari circulare.

Cel mai des se confrunta cu ele persoanele care fac munci de birou si stau mult timp asezate pe scaun, in fata masinii de scris sau a calculatorului, ori cei care practica munci ce se fac stand mult timp in picioare.

Fie ca sunt dureri ascutite, care apar brusc, atunci cand ridicam un obiect prea greu, fie ca sunt cronice, ele otravesc viata de zi cu zi a milioane de oameni. Din fericire, si in cazul lor exista un punct pe dosul palmei, care, folosit, aduce repede usurarea durerii.

Cum procedam?
Punctul de acupresura se afla pe dosul mainii, in prelungirea spatiului care separa degetul mic de inelar, in partea de sus a acestui loc, in unghiul format la intalnirea celor doua oase. Masati-l prin presare sau apasare in cerc.

Lasă un comentariu