PETE pe FAȚĂ: rețete care albesc și uniformizează tenul

Mihai Gheorghe

Petele maronii de pe față pot apărea din diverse motive. Înaintarea în vârstă, administrarea anumitor medicamente, sarcina și expunerea prelungită la soare sunt câteva dintre acestea.

Există totuși rețete naturiste care, deși nu rezolvă problema în totalitate, pot estompa petele și uniformiza tenul. Aceste rețete pot fi aplicate și pe gât, decolteu sau mâini, iar este recomandat să încerci mai multe preparate pentru a vedea care funcționează cel mai bine.

Este important să fii consecvent în aplicarea lor, folosindu-le zilnic pentru a obține rezultatele dorite.

  1. Oțet de lămâie: Rade coaja de la 2 lămâi și amestec-o cu 100 ml de oțet concentrat. Agită bine și strecoară amestecul. Aplică oțetul de lămâie pe zonele afectate de două ori pe zi, timp de maximum 5 minute. Intern, bea două căni de ceai pe zi: în prima săptămână, ceai din semințe de mărar; în cealaltă săptămână, ceai de crețișoară. Cura cu ceaiuri ar trebui urmată timp de 2-3 luni pentru a susține organismul cu fitoestrogen.
  2. Tărâțe de grâu: Amestecă 2 linguri de tărâțe fin măcinate cu 1 lingură de caolin sau argilă, 1 lingură de frunze de pătrunjel tocate mărunt și suficientă apă pentru a forma o pastă moale. Aplică masca rezultată pe față timp de 20 de minute și apoi clătește cu apă călduță. Repetă zilnic, preferabil seara.
  3. Loțiune cu hrean și oțet de mere: Rade 250 g de hrean și toarnă peste el 250 ml de oțet de mere într-o sticlă de jumătate de litru. Lasă la macerat timp de 5 zile, agitând recipientul de mai multe ori pe zi. Strecoară la final și aplică loțiunea dimineața și seara pe zonele afectate. Păstrează la rece.
  4. Loțiune cu pătrunjel: Toarnă 1 cană de apă clocotită peste 4 linguri de frunze proaspete de pătrunjel tocate mărunt. Lasă la infuzat timp de jumătate de oră și apoi strecoară. Aplică loțiunea pe zonele afectate dimineața și seara.
  5. Loțiune cu mesteacăn: Lasă 3 linguri de frunze de mesteacăn uscate sau 2 linguri de frunze proaspete la infuzat într-o cană de apă timp de 30 de minute. Strecoară și aplică pe zonele cu pete de mai multe ori pe zi.
  6. Castravete cu suc de ceapă: Rade un castravete mic împreună cu coaja și taie o ceapă mijlocie în bucăți mici. Stoarce răzăturile prin tifon și amestecă sucul de castravete cu sucul de ceapă. Aplică amestecul pe față timp de 20 de minute folosind un tampon de vată și apoi clătește cu apă călduță. Repetă dimineața și seara.

Lasă un comentariu