Salată de ARDEI COPŢI cu usturoi și verdeață – simplu de preparat şi extrem de gustoasă!

VA Dev

Salata de ARDEI COPŢI cu sos de usturoi și verdeață este una dintre preferatele mele. Aşadar, dacă vrei să te bucuri şi tu de gustul ei incredibil, încearcă reţeta de mai jos!

Ingrediente:
– 9 ardei graşi (verzi, roşii şi galbeni),
– 5-6 căţei de usturoi,
– 2 linguri ulei de măsline,
– 2 linguri oţet,
– 1 ardei iute,
– sare,
– 1 legatura ţelină,
– pătrunjel verde.

Mod de preparare:
Se aleg ardei graşi mari, dacă se poate verzi, galbeni şi roşii, se spală şi se şterg sau se lasă să se usuce.

Se coc pe o plită foarte bine încinsă, aşezată direct pe flacăra aragazului şi se întorc pe toate părţile.

Se pun într-o cratiţă, se dau cu un praf de sare, se acoperă şi se lasă o jumătate de oră.

Între timp, se pregăteşte sosul de usturoi.
Usturoiul se toacă mărunt, se presară un vârf de cuţit de sare, apoi se toarnă uleiul puţin câte puţin. Se amestecă bine şi se adaugă treptat oţetul.

Cine doreşte un sos mai picant poate adăuga şi un ardei iute fin tocat.

Ardeii graşi se curăţă de coajă şi seminţe, se taie felii şi se amestecă cu sosul de usturoi.

Se păstrează salata la rece o jumătate de oră, iar când se serveşte se presară ţelină şi pătrunjel verde, fin tocate.

Savurați-i aroma și gustul!
Poftă bună!

Lasă un comentariu