ULCERUL GASTRIC se vindecă miraculos cu două LEGUME ieftine, la îndemâna tuturor

Mihai Gheorghe

Ulcerul gastric reprezintă o leziune la nivelul mucoasei gastrice (a stomacului).

Leziunile apar atunci când secrețiile gastrice – care conțin acid clorhidric și o enzimă numită pepsină – irită și lezează mucoasa stomacului.

Cele mai frecvente cauze de ulcer gastric sunt infecția cu bacteria Helicobacter pylori (H. pylori) și abuzul de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), precum aspirina.

Chiar dacă majoritatea oamenilor sunt infectați cu H. pylori, doar câțiva vor face boala ulceroasă peptică.

Fumatul, abuzul de alcool, antecedentele de ulcer, stresul fizic determinat de o boală severă sau accident grav sunt factori de risc ce dau o susceptibilitate crescută pentru dezvoltarea ulcerului.

Vestea bună este că ulcerul gastric poate fi vindecat miraculos cu remedii la îndemână, ieftine și aparent banale: varza și cartofii (la care nu s-au folosit îngrășăminte chimice și pesticide).

Suc de varză

Studii făcute de mai multe echipe de medici arată că o cură cu suc proaspăt de varză vindecă spectaculos această afecțiune, într-o proporție de 35-47%, într-un timp uluitor de scurt, sub 2 săptămâni.

Alt studiu, al doctorului american George Cheney, se intitulează chiar: ‘’Vindecarea rapidă a ulcerului peptic la pacienții care consumă suc de varză’’.

Efectele vindecătoare ale acestui remediu  se datorează în principal unui aminoacid conținut de către varză – glutamina – care stimulează refacerea, creșterea și dezvoltarea normală a celulelor ce alcătuiesc țesutul protector care ‘’căptuşeşte’’ stomacul și intestinul subțire.

  • Preparare

Sucul de varză se obține cu ajutorul storcătorului centrifugal. Varza se spală și se taie în bucăți suficient de mici, pentru a intra pe orificiul de admisie al storcătorului, care le va mărunți și apoi le va centrifuga.

  • Administrare 

Sucul de varză va fi consumat imediat după preparare, pentru a nu avea timp să se oxideze. Se consumă  câte 1 litru de suc proaspăt, în 2-3 reprize, pe parcursul unei zile. Se face o cură de 10 zile.

Suc de cartofi roșii

Mai multe studii arată că sucul de cartofi roșii, băut înainte de masă, are efecte miraculoase împotriva gastritei, ulcerului gastric.

Grație principiilor active din sucul proaspăt de cartofi, secrețiile acide se reglează sub aspect cantitativ, epiteliile gastrice se refac, eventualele nișe se vindecă accelerat.

Astfel de efecte nu apar la toți pacienții, la această categorie de bolnavi efectele oricărui tratament variind foarte mult în funcție de tipologia individuală.

Cu toate acestea, un procentaj încurajator de vindecări, cuprins între 38-52%, a fost raportat de toate echipele de cercetători care au administrat suc de cartofi pacienților.

  • Preparare

Cartofii cu tot cu coajă se spală foarte bine sub jet de apă călduță și se pun în storcatorul electric centrifugal, obținându-se astfel un suc ușor tulbure, care trebuie consumat imediat după preparare, pentru a nu avea timp să se oxideze.

  • Administrare 

Sucul de cartofi roșii se poate consuma, eventual, ȋn combinație cu suc de mere sau de morcov, pentru un gust mai bun.

Lasă un comentariu